A Olost a l’agost: Camí de la Coromina i Pla de la senyora

Caminada mensual del Lluçanès: 31 d’agost a Olost

Com cada mes durant tot l’any, el Consorci del Lluçanès va impulsar la caminada mensual de l’agost. En aquesta ocasió va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olost perquè el recorregut, d’uns 7 kilòmetres, transcorria per aquest municipi.

El punt de partidia va ser a les 9 del matí a la plaça major. Aquí es va explicar la ‘llegenda dels 2 campanars iguals’ de l’església de Santa Maria. També es van destacar alguns dels capítols més importants de la seva història.

Tot seguit es va enfilar el carrer Berga, on moltes de les cases són fetes del s.XVI. Es va fer una parada per veure els balcons més famosos del poble, que acullen l’escena de les Barjaules durant la Fira d’en Rocaguinarda.

La caminada va seguir fins al Mirador de Sant Adjutori, on els excursionistes van poder entrar a veure l’ermita del Sant.  A continuació es va baixar per seguir el camí que porta a La Coromina.


Després de l’habituallament es va continuar en direcció al Castell d’Olost, modificant una mica la ruta i encarant ja la recta final del trajecte.

I aprofitant la parada es va explicar una mica la història del castell i la suposada existència d’una espasa de constel·lació en aquest indret.


La caminada va finalitzar al migdia a l’Espai Perot Rocaguinarda. Tots els participants van rebre vals i informació per visitar el Centre d’Interpretació del bandoler el dia que els vagi millor.

Podeu veure més imatges clicant aquí.