Pa del Lluçanès
Una ruta on sabràs el camí que fa el blat fins arribar al forn. Coneixeràs un pagès que conrea un blat antic, veuràs un antic molí fariner i aprendràs com s’elabora un pa artesanal. Per fer un bon pa és molt important la matèria prima i el procés d’elaboració.
Al Lluçanès, gràcies a la paciència d’alguns pagesos del territori i a la curiositat dels forners, s’ha recuperat el blat forment, una varietat antiga que permet recuperar l’aroma i el gust del pa d’abans. Es tracta d’un pa de km0, cultivat als camps del Lluçanès, i amb un curós procés d’elaboració que respecte els ritmes de la fermentació.
La visita inclou:
1. Visita camps de conreu del blat, molí fariner i un forn de pa.
Mínim 6 persones
A partir de l’abril i fins el juliol 2019, s’oferiran dates de visita programades
Què cal tenir en compte?
1. És imprescindible fer una reserva prèvia.
2. La ruta comprèn 3 punts de visita a diferents municipis del Lluçanès:
Una finca de pagès, un molí fariner i un forn de pa.
Podeu trucar a cada un dels llocs per reservar la visita que us interessi.
3. Si es decideix visitar els tres punts cal tenir en compte que la distància entre un i l’altre suposa un desplaçament en vehicle d’uns 20 min (40km)
4. Es calcula que el temps per fer tota la Ruta del Pa és de 4h.
5. Època recomanada de visita: de finals d’abril a juliol.
Descarrega’t el fulletó informatiu clicant aquí.