Rocaguinarda, protagonista d’un capítol d’El Quixot

Descobriu en Rocaguinarda literari

Us heu fixat que fins hi tot en Cervantes parla de mi en el seu segon llibre del Quixot? La literatura demostra que vaig arribar a ser un personatge molt famós!

Perot al Quixot

Gravat on apareix RocaguinardaEl Quixot

El Quixot El Quijote és l’obra principal de l’escriptor castellà Miguel de Cervantes. Consta de dues parts: El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha, publicat el 1605, i El ingenioso caballero don Quijote de la Mancha, del 1615.

El nom de Roque Guinart apareix en un fragment del capítol LX del Quixot:

“…-No estéis tan triste, buen hombre; porque no habéix caído en las manos de algún cruel Osiris; sino en las de Roque Guinart, que tienen más de compasivas que de rigurosas. 
-No es mi tristeza -respondió don Quijote- haber caído en tu poder, ¡oh valeroso Roque, cuya fama no hau límites en la tierra que la encierren! …”

No només va esmentar el meu nom Cervantes sinó també un altre autor destacat de la meva època: el Rector de Vallfogona. Amb ell vaig coincidir a Vallfogona de Riucorb, on em feren una gran rebuda, i em va dedicar un escrit en el qual em batejava com Lo millor pillard del cristianisme.

Més endavant també van fer referència a la meva persona autors tan coneguts com Jacint Verdaguer, de Folgueroles, conegut com el poeta del poble, o Maragall.

Posteriorment també s’han editat diferents llibres sobre la meva persona. És el cas de l’extensa obra de Lluís Maria Soler i Terol, a qui fa referència Ignasi Bajona i Oliveras o el llibre escrit per l’autor d’Olost Anicet Salvans: Perot, el Bandoler, del 1957.

També hi ha d’altres escrits on apareix la meva història, però que són molt més actuals. És el cas de l’Auca de Joan Vilamala, de l’any 2013. Us convidem a clicar aquí per poder llegir-la!