Activitats per a escoles

L’Espai Perot Rocaguinarda d’Olost ofereix a les escoles visites guiades per a grups d’alumnes de diferents edats. L’objectiu és donar a conèixer el fenòmen del bandolerisme a Catalunya i la història del bandoler Perot Rocaguinarda. Un bandoler del Lluçanès, nascut a Oristà, i conegut arreu d’Europa.

La sortida es pot vincular a diferents aspectes d’estudi:
Història de Catalunya (s.XVI – s.XVII).
Història del passat més immediat (elaboració d’un arbre genealògic familiar).
Literatura catalana i castellana. Tenint en compte la menció de Perot Rocaguinarda en el llibre de Quixot de Cervantes o en d’altres escrits de Mossèn Cinto Verdaguer o el Rector de Vallfogona.
Cultura popular catalana. El centre compte amb una sala amb els antics gegants d’Olost Perot Rocaguinarda i Mercè de Pecanins. Uns dels pocs gegants que parlen.
Natura i paisatge. Per completar la visita es pot organitzar una gincama per descobrir el poble d’Olost o una excursió guiada enmig de la natura.

Estructura de la visita:
El centre disposa de diferents plafons informatius on s’explica el bandolerisme, els indrets per on va passar Rocaguinarda i alguns punts d’interès del Lluçanès. Un dels aspectes més atractius de la visita són els dos audiovisuals  amb català o castellà que expliquen la vida del bandoler i la seva vinculació amb El Quixot de Cervantes.

Per poder preparar la visita escolar el centre d’interpretació disposa de tres dossiers pedagògics adreçats a alumnes de Cicle InicialCicle Superior i ESO. En aquest apartat podeu consultar algunes de les pàgines dels dossiers però si voleu tot el material heu de contactar amb nosaltres. També us convidem a consultar el dossier general d’activitats.

GIMCANA D’EN ROCAGUINARDA:
Cliqueu per descobrir l’activitat de  la Gimcana d’en Perot Rocaguinarda, adreçada a infants i joves de 6 a 12 anys i pensada com a complement de la visita. Una altra opció pels grups d’alumnes d’institut és fer un dels itineraris que surt del centre i descobrir l’entorn.

“Per nosaltres serà un plaer poder-vos atendre i organitzar una activitat adaptada a les vostres necessitats educatives”.

Contacte: 620 83 71 50, 93 888 02 11 o lespairocaguinarda@gmail.com