Aniversari d’en Perot Rocaguinarda

Enmig del fred i poc abans de Nadal, el 18 de desembre del 1582 naixia al Mas Roca Guinarda d’Oristà Perot Rocaguinarda. Amb els anys es convertí en el bandoler més important del Lluçanès i la seva fama es va extendre per tot Europa. Avui celebrem el seu 435è aniversari!

Avui a l’Espai Perot Rocaguinarda li volem retre homenatge mostrant algunes de les imatges de la Gimcana que hem fet en honor seu. Aquesta activitat, adreçada a públic familiar i a infants de diferents edats, té per objectiu donar a conèixer la cultura i  història d’Olost així com també el seu comerç local.

La Gimcana es vol organitzar entre setmana per coincidir amb l’horari escolar i per poder comptar amb el màxim d’establiments comercials oberts. Gràcies a aquesta activitat els infants poden ajudar a en Perot a preparar la maleta per marxar cap a Nàpols, on va ser destinat el 1611, després de rebre l’indult.

Infants que van estrenar la Gimcana d'en Perot el desembre del 2017
Els petits bandolers d’Olost celebren el 435è aniversari del bandoler
Activitat feta amb la col·laboració del Comerç Local
Recorregut visual de la primera Gimcana d’en Perot

El dijous 14 de novembre dos grups d’infants de 6 i 7 anys de l’Escola Terra Nostra d’Olost van estrenar, juntament amb els seus professors, La Gimcana d’en Perot. Des de l’Espai Perot Rocaguinarda volem agrair la implicació de tot el Comerç Local, tan el que surt representat a les imatges com el que no. En properes edicions la Gimcana recorrerà els diferents comerços de la població.

Esperem que els nens i nenes, a part de poder tastar els productes locals, puguéssin aprendre i gaudir fent aquesta nova activitat. Gràcies a aquesta prova i a l’assessorament dels professors que s’hi van implicar, s’adaptarà la gimcana a diferents franges d’edat per fer-la al màxim d’atractiva per cada grup.

RESERVES: Totes les escoles que vulgueu venir a fer la visita a Espai Perot Rocaguinarda, juntament amb la Gimcana, podeu contactar al 620 83 71 50 per acordar una data.