Reviviu la 9a Fira d’en Rocaguinarda

Olost va celebrar amb èxit la 9a Fira d’en Rocaguinarda

Pesta bubònica, bandolers, barjaules i història es van retrobar el 5 de novembre en una festa caracteritzada pel sentit de l’humor

Us convidem a reviure la Fira d’en Rocaguinarda 2017 mirant els dos programes que van fer un reportatge de tota la jornada. Cliqueu a les imatges per visualitzar-ho:

Fira Rocaguinarda 2017 El 9 TV

Fira Rocaguinarda 2017 1Món.cat

El diumenge 5 de novembre Olost va celebrar la 9a Fira d’en Rocaguinarda. Un any més el sentit de l’humor no va faltar en aquest esdeveniment anual que té per objectiu fer retrocedir el poble a l’època del bandolerisme, al s.XVII, i que es va completar amb parades d’artesania i aliments de proximitat.

Aquest any la Fira d’en Rocaguinarda va entrar de ple en l’època de “LA PESTA” i Olost va estar en alerta 4 per pesta bubònica. Al llarg del dia un centenar d’actors i actrius del poble es van convertir en bandolers, soldats, bugaderes, vidents, venedors o barjaules per oferir als espectadors escenes preparades i també improvisades.

Abans de finalitzar la seva actuació, a la tarda els organitzadors van fer un homenatge al voluntariat que, segons l’organitzador i intèrpret de Perot Rocaguinarda, Ramon Marsó “a Catalunya es va fer visible en les Olimpíades de Barcelona ’92, fa 25 anys, i ara, amb el procés, s’ha convertit en imprescindible”. Tot seguit es va llegir un manifest en defensa de l’alliberament dels presos polítics i de la situació que actualment s’està vivint a Catalunya.

Al llarg del dia l’Espai Perot Rocaguinarda va acollir visites guiades adreçades a tots els públics que va comptar amb un total de 150 persones procedents de diferents indrets de Catalunya. Concretament van venir visitants de Barcelona, Esplugues de Llobregat, Manresa, Santpedor, Gironella, Balsareny, Granollers, Mataró, Tordera, Hostalric, Santa Cristina d’Aro, de diferents poblacions del Lluçanès i d’Osona i també de Moià.

Aquí podeu consulteu les imatges de  la 7a i 8a fira:

8A FIRA ROCAGUINARDA – 2016
7A FIRA ROCAGUINARDA – 2015