L’Espai Perot Rocaguinarda

Benvinguts al meu web!

Sóc en Perot, bandoler i protagonista de l’Espai Rocaguinarda.

Tot i que vaig néixer a Oristà el 1582, fa més de 400 anys, encara avui es conserva viu el record de la meva persona. Les històries de les meves aventures com a bandoler al Lluçanès i a d’altres racons de Catalunya han passat de veu en veu fins a dia d’avui.

M’he convertit en un símbol per aquestes terres: he inspirat la figura del gegant del poble, se m’han dedicat novel·les, poesies, contes… i fins i tot he merescut l’atenció d’escriptors tan importants com Cervantes, Lope de Vega, el Rector de Vallfogona, Verdaguer o Maragall.

És per això que us convido a visitar el web i també l’Espai Perot Rocaguinarda, a Olost, perquè pugueu descobrir llegendes i fets reals vinculats als bandolers  (s.XVI-XVII) i a mi mateix.

El bressol d’un bandoler de llegenda