Per poder conèixer bé tot l’entorn d’Olost us proposem que escolliu un dels itineraris que es poden fer. Podreu comprovar que no són molt llargs i que el nivell de dificultat tampoc és elevat.
Cliqueu a cada un dels itineraris per descobrir-los:
Itinerari circular que transcorre per pistes i senders entre camps de conreu, pastures i boscos, que us permetran imaginar les emboscades que protagonitzaven les quadrilles de bandolers en el Lluçanès.
La ruta passa per diferents masos, travessa el Torrent de Sant Genís i arriba per un camí ombrívol entre vegetació de bosc humit i de ribera a la Font de Malany.
Els llocs de pas i d’interès de la ruta són: Església de Santa Maria d’Olost, Mas la Rovira, Mas la Riera, Molí de la Riera, Torrent de Sant Genís i Font de Malany.
Dos itineraris circulars, un pel voltant del poble i un altre de més llarg. Tots dos us acostaran al Castell d’Olost (s.IX), que és el punt des d’on es pot retornar al nucli del poble o bé continuar pel bosc de ribera a tocar del Torrent d’Olost, fins al Pla de l’Estany i fer una volta per camins de carro fins al Pla de la Senyora en direcció al nucli urbà.
Es recorren indrets que fan reviure les llegendes que parlen dels enfrontaments de Nyerros i Cadells, i de les seves lluites constants.
Itinerari que comença recorrent el nucli urbà per pujar en direcció a l’Ermita de Sant Adjutori, d’on es gaudeixen d’unes vistes magnífiques del poble i de l’entorn natural que l’envolta.
La ruta continua de forma planera fins a la font de la Casanova, situada en un petit bosc envoltat de camps de conreu. Des d’aquí es torna cap a Olost pel seu vessant nord. Els llocs de pas i d’interès de la ruta són: Església de Santa Maria d’Olost, Ermita de Sant Adjutori, Pleta de la Casanova i Font de la Casanova.
Ruta fàcil pels voltants d’Olost. Cal tenir en compte que es travessa un rec prop de la font del Pastoret i que, quan hi ha pluges abundants, pot anar una mica carregat durant els dies posteriors. Va a parar al Mas de Pecanins, on segons la novel·la d’Anicet Salvans (1956), va néixer Mercè de Pecanins, parella d’en Perot Rocaguinarda.
Hi ha una petita part del recorregut (1 quilòmetre, aproximadament) que transcorre per un corriol on hi pot haver l’herba alta o algun esbarzer, la resta són camins amples i ben condicionats.