Fira d’en Rocaguinarda

Imatge del principal protagonista de la Fira: Perot Rocaguinarda

La Fira d’en Rocaguinarda acostuma a celebrar-se a Olost el primer diumenge de novembre. Aquest any 2019 es farà el diumenge 10 de novembre durant tot el dia.

Al llarg de tot el cap de setmana més de cent personatges fan reviure la llegenda del bandoler. El poble d’Olost es transforma per retornar al segle XVII: ambientació, pudors, escenes que cada any es renoven, tortures, barjaules, borratxos, carnussos, bandolers, deformitats humanes i força anacronismes.

La Fira d’en Rocaguinarda és única i els seus trets més diferencials són el sentit de l’humor i el lligam amb l’actualitat. Les escenes més estripades conviuen amb moments històrics i per això es diu que aquesta fira és “el Polònia de la cultura popular”.

Durant el dia s’organitzen activitats per a totes les edats, relacionades amb l’època del bandolerisme, i hi ha parades i firaires per a tots els gustos.

Perot Rocaguinarda i tots els personatges vinculats amb ell recreen una de les èpoques més atractives de la nostra història i interactuen al carrer amb els visitants.

Aquí podeu consultar alguns dels articles o imatges publicades sobre la Fira d’en Rocaguinarda:

El 9 Nou (5/11/2011) – Olost celebra la Fira d’en Rocaguinarda
Descobrir (11/10/2013) – Obre a Olost l’Espai Perot Rocaguinarda
El 9 Nou (8/11/2014) – Fira d’en Rocaguinarda a Olost
El 9 Nou Fotografies de la Fira d’en Rocaguinarda a Olost
El 9 Nou Fotografies de la Fira d’en Rocaguinarda a Olost
El 9 TV Video de la Fira d’en Rocaguinarda
El 9 Nou (8/11/2016) – Èxit de la vuitena Fira d’en Rocaguinarda a Olost
El 9 TV Video Lluïda Edició de la Fira d’en Rocaguinarda a Olost