Dupliquem la xifra de visites

L’Espai Perot Rocaguinarda d’Olost ha duplicat la xifra de visites i ha impulsat activitats per arribar a diferents públics

Famílies, grups de persones grans, estudiants de primària o de secundària i també grups culturals, han vingut a conèixer la història del bandoler Perot Rocaguinarda

L’Espai Perot Rocaguinarda d’Olost ha duplicat la seva xifra de visites durant aquest any 2018 arribant a les 835 persones. Durant el 2017 el centre va obrir de maig a desembre i va rebre 400 visitants.

Del total de visties d’enguany, 102 han correspost a activitats paral·leles impulsades pel mateix centre, com la Gimcana d’en Perot, muntada coincidint amb la Festa Major d’estiu, o la Caminada familiar dels Cinc Sentits, el 14 d’octubre, on van participar 57 persones.

La resta de persones, un total de 733, han fet la visita guiada a l’Espai Perot Rocaguinarda per conèixer la vida del bandoler. D’aquestes, 178 han escollit l’opció de visita + esmorzar, 165 han realitzat un dels itineraris per l’entorn, 60 han visitat també la granja-formatgeria Betara, i 133 han dinat a la Fonda Sala o al Restaurant de La Mola, a Santa Creu de Jutglar. També es té constància que diferents persones han visitat abans o després el Mas Rocaguinarda a Oristà o han aprofitat per anar al mirador de Sant Adjutori, a Lluçà, a Prats o a Alpens, entre d’altres.

Tot i que el centre d’interpretació del bandolerisme ha anat rebent visites al llarg de l’any, les xifres més destacades s’han obtingut els mesos d’octubre i novembre, en què s’han rebut 118 i 350 visites, respectivament. Aquestes visites han estat d’autocars d’alumnes de Secundària, de persones grans i, també, dels visitants de la Xa Fira d’en Rocaguinarda. En el cas de la fira cal destacar que les persones que van fer la visita procedien de l’Anoia, el Bages, el Barcelonès, el Baix Llobregat, La Selva, el Maresme, Osona, el Vallès Occidental i Vallès Oriental i també de Lleida i Girona.

En general la procedència ha estat força diversa. A banda de la visita de persones del Lluçanès s’ha comptat amb visitants de molts pobles d’Osona, molts procedents de Barcelona ciutat i també de Sant Joan Despí, Cardedeu, Santa Coloma de Gramanet, Badalona, Ripollet, Sabadell o el Maresme. Del Bages s’han rebut visitants de Manresa i de Sant Fruitós de Bages i també s’han tingut visites de poblacions gironines (Cassà de la Selva, Sils, Girona, Figueres, Ribes de Freser) i Tarragonines (Tortosa i La Pobla de Mafumet).

En relació al perfil i edats cal destacar que de les 835 persones, el 34% han estat infants o joves fins a 14 anys, fet que es considera molt positiu perquè demostra que el centre d’interpretació és apropiat per adreçar-se no només a grups d’adults o a apassionats de la història i la cultura sinó també a públic escolar i familiar.

El 2019 l’Espai Perot Rocaguinarda seguirà treballant no només per augmentar la xifra de visites sinó, sobretot, perquè tothom que vingui en surti amb un bon record.